Home » Uscarea in urma inundatiilor

Uscarea in urma inundatiilor

In urma ploilor puternice sau a unor accidente (conducte sparte, robinete fisurate etc), locuinta noastra poate sa fie serios afectata de apa. Inundatiile pot provoca deteriorarea finisajelor: parchet, lavabil, tapet etc., a mobilierului, usilor sau a altor obiecte care se afla in incaperea respectiva.

Uscarea unei constructii dupa inundatii se face doar cu dezumidificatoare profesionale puternice pentru a putea extrage cantitatea mare de apa care a intrat in elementele constructiei.

O alta sursa de umiditate sunt infiltratiile in cazul subsolurilor, demisolurilor sau chiar a locuintelor aflate la parter.

Umiditatea din elementele constructiei poate fi indepartata folosind dezumidificatoare profesionale, suficient de puternice incat sa poata extrage apa din sape, tencuieli, glet, caramida, piatra etc.

Aceste utilaje au aplicatii diverse: uscarea constructiilor noi(sape, glet, tencuieli), uscarea constructiilor afectate de inundatii, de infiltratii, mentinerea unei umiditati controlate in crame, arhive, spatii tehnice, muzee, depozite alimentare, farmaceutice, piscine acoperite etc.

Principul de uscare: condensarea. Dezumidificatorul absoarbe aerul umed cu ajutorul ventilatorului incorporat, il trece peste o suprafata foarte rece, racita cu ajutorul agentului frigorific unde ingheata. Prin functia de dezghetare, apa este colectata in recipientul utilajului sau evacuata direct la canalizare. Aerul uscat este eliberat in incapere cu aproximativ 2 grade mai cald decat a fost absorbit, folosind caldura cedata de compresor. Din experienta acumulata pe santiere, de pe o suprafata de 100 mp extragem cu ajutorul dezumidificatoarelor profesionale aproximativ 500 litri de apa sau chiar mai mult, in functie de gradul de umiditate al constructiei.

Un dezumidificator profesional se poate inchiria sau achizitiona, in functie de situatia fiecarei incaperi. Pentru a va oferi solutia optima, va stam la dispozitie cu informatii suplimentare, masuratori de umiditate, echipamente de dezumidificare WD Austria, transport, punere in functiune.

Dezumidificarea este o etapa obligatorie in fazele de executie in tarile unde se respecta un anumit standard de predare al constructiei referitor la gradul de umiditate admis.

De ce este atat de important sa uscam locuinta in care dorim sa ne mutam? Din cauza degradarilor care pot aparea in cazul unei uscari insuficiente: mucegai, condens excesiv, ridicarea parchetului, mucegairea mobilei, deformarea usilor de interior daca au fost montate pe elemente insuficient uscate, un aer umed greu de suportat si daunator sanatatii. Investind intr-o uscare corecta va protejati investitia facuta in caminul dumneavoastra.

Dezumidificatoarele au o utilizare larga: in urma inundatiilor, in cazul piscinelor acoperite, a muzeelor, arhivelor, cramelor, in industria alimentara sau farmaceutica, in tipografii, in principiu oriunde nivelul de umiditate este strict legat de calitatea procesului de productie sau a calitatii proceselor desfasurate in incintele respective.

Soldec va sta la dispozitie cu masuratori de umiditate in sape, tencuieli si aer, cu o gama larga de dezumidificatoare profesionale si sfaturi sau recomandari legate de fiecare caz in parte.

Cerere ofertă Reţea Magazin online