Home » Dezumidificator clasic sau dezumidificator profesional

Cum putem alege un dezumidificator potrivit pentru aplicatia dorita ?

Primul pas este determinarea sursei umiditatii.

Daca este vorba de o locuinta unde umiditatea in aer se datoreaza faptului ca in bai si bucatarii nu exista ventilatii functionale, se usuca haine in interior, nu se aeriseste suficient etc, atunci recomandarea este: dezumdificator profesional cu aplicatii casnice sa dezumidificator casnic. Este suficient pentru a mentine un nivel normal de umiditate in aer. Un dezumidificator functioneaza pe curent, pe principiul condensarii, colectand de la 10 litri pe zi la sute de litri de apa pe zi, in functie de nivelul de umiditate din aer si de temperatura.

 Daca este vorba de uscarea unei locuinte noi, adica uscarea sapelor si tencuielilor, este necesar un dezumidificator profesional, singurul capabil sa extraga umiditatea din structura cladirii. Este echipamentul corect ales pentru aceasta aplicatie. Un dezumidificator casnic va functiona non stop si va reusi sa extraga doar umiditatea din aer. Pe langa consumul de energie nejustificat, timpul necesar uscarii va fi foarte lung si fara rezultatul dorit.

Cand avem infiltratii, solutia este de ordin constructiv: hidroizolatii, drenuri, eliminarea rosturilor dintre constructie si trotuare etc. Daca solutiile de izolare exterioara sau interioara nu se pot efectua, dezumidificatorul profesional va extrage constant umiditatea care ajunge din afara, prin ziduri, in incapere. Umiditatea poate fi setata astfel incat aparatul va porni si se va opri automat.

Exista  cazuri in care umiditatea din apartament se inlatura mult mai simplu: aerisind cu geamul LARG DESCHIS, 10 MINUTE PE ZI. Plus eliminarea surselor de umiditate constanta: din bai, bucatarii, haine uscate in interior etc. Este cel mai simplu mod de a avea o locuinta normala din punct de vedere al umiditatii.

Pentru  o solutie corecta va asteptam mesajele la: sau la telefon 0725 588 322.

Echipa Soldec.

Cerere ofertă Reţea Magazin online